Музика

Музика

С музика се занимавам от 100 години, свиря на барабани и тарамбуки 🙂 !!!

С тарамбуките основно работя с деца, като ги уча да свирят и да се усъвършенстват 🙂 !!!

Ръководител съм на перкусионна група“ Сладки Дренки“ към SOS -детско селище в с. Дрен, работя с тези деца от три години и сега ни предстои запис на диск 🙂 ! В момента там обучавам 7 деца 🙂 !!

Ръководя и клуб „Етно ритъм“ към ОУ“Евлоги Георгиев“ в гр. Дупница, по проект „УСПЕХ“ към МОНТ.

Свиря на барабани в доста групи, като най-моята група си е Блус Трафик ,  свирим заедно от 15 години 🙂 !!

Блус Трафик / Blues Traffic

blues-traffic-plakat-2014

Божидар Банов – Порто – китара и вокал
( предишна група – Среднощен влак )
Мирон – бас китара
( предишна група – Джанго Зе )
Иван Пейчев – китара и вокал
Николай Табаков – ударни
( Бобо, Тошо & Табаков )

Групата е създадена през 1997 г.
Стилът на групата е ориентиран към електрическия блус и блус-рок. Силното влияние на героите на тексаския блус и рок музиката на 70-те години се проявява в станалите запазена марка на бандата китарни импровизации и експресивна ритъм секция. В репертоара са включени освен “задължителните“ кавър-версии, така и много авторски парчета, добре познати на почитателите на групата.

Изявите на музикантите са предимно на клубна сцена. Освен това запомнящи са участия им на Бургас Блус Фест през 1998 и естествено на последния фестивал през 1999 в който участвуваха и Blues Brothers. Същата вечер “трафикантите“ закриват феста със жесток сешън, с участието на страхотния музикант Влади Хармониката, който успешно се надсвирваше с Пера Джо от Sity Band. Следват сесии на живо по Канал1 на БНТ – предаванията “Чай“ с участието на Евгени Дайнов и “Блус общество“ на Дечо Чипилов, предаването “Полет над нощта“ и др. Концерт в Mr. Punch излъчван по Канал3. Коцерт за рождения ден на радио “Тангра“ предаван пряко по националния ефир, първото издание на фестивала “Spirit of Burgas“…

През 2001, първия басист на групата Арам Татеосян захвърля бас-китарата и заминава за Острова. На негово място дърпа жиците Домби от пловдивския “Изолирбенд“, но след по-малко от година напуска заради ангажименти с триото “Люба, Домби и Ален“. От 2002 до 2007 над инструмента неизменно се поти брилянтния пловдивски басист Христо Минчев ( Мирослав Турийски Трио, група Дартс ). В средата на 2007 Ицо напуска групата, като на негово място застъпва виртуоза на баса Кирил Кожушков ( OJ Band, Мастило ). Поради претоварената си програма, през есента на 2007 Кирчо се оттегля. На негово място помага екстравагантния китарист на “Динамитър Блус Бенд“ Карен, като на свой ред предава щафетата на опитния китарджия и майстор на баса Иван Пейчев, а в началото на 2008 на овакантеното от Иван място идва екс “Джанго Зе“ и настоящ научен работник Миро.

Въпреки персоналните промени Блус Трафик не прекъсват своята дейност. Продължават с ежегодните си концерти в Рила, организирани от фондация “Иара“, както и изданията на фестивала “Рок в Рила“ с участието на Вили Кавалджиев. Реализират запис на сингъла “Сутрин“ в студио “Фактор“, излъчван по радио Тангра, Дарик Радио, TNN Radio, радио Експрес, програма Хоризонт на БНР, радио Мила Голд, Z ROCK и др. През 2005 трафикантите учавстват в записите на песните “Двама“ и “Закъсняла среща“, включени в албума на Вили Кавалджиев “The Best“. През 2007 е заснет и клип към това парче в пловдивския клуб “Пъзел“.