За мен

За Мен

Здравейте 🙂 Аз съм Николай Табаков.

Живея и работя в гр. Дупница 🙂 !

Тук можете да разгледате част от творчеството ми през годините – моите ръчно изработени лампи и да се запознаете с някои от музикалните проекти, в които съм основен барабанист от много години ( БЛУС ТРАФИК ).

Надявам се да се позабавлявате и да се насладите на красивите осветителни тела. Ще се радвам, ако поне мъничко моите лампи оставят топла светлина във вашето ежедневие, а музиката ни – спокойствие и веселие във вашият живот 🙂

За Лампите

“ Преди години работех в един магазин за традиционни марокански лампи, изработени от кожа и метал. Докато ги гледах реших, че и аз мога да направя нещо подобно. И така, купих тел, взех електрожен, започнах да заварявам… и се получи. Изработих две-три конструкции, но си изгорих сериозно очите и няколко дни не можех да виждам нищо. След това около три месеца телта седеше у дома, подритвахме я с жена ми и все още нямах идея какво точно ще направя от нея. Тъй като преди време се занимавах с изработването на дървени лампи, имах останала хартия и реших да облепя заварената вече тел. За моя радост, лампите станаха много интересни.

След като се специализирах направих повечко и разнообразни лампи, и ги представих на изложба в “ Магазин за време и чай “ в София. Нещата ми се харесаха, което ме вдъхнови да продължа да работя.

Първата ми лампа изглеждаше доста крива, което много ми допадна 🙂 Започваше като квадрат долу, а горе свършваше във формата на кръг. Спомням си, че много се забавлявах с факта, че формата й от права се превръща в кръг. Може би това е и едно от нещата, което ме вдъхнови да направя и други лампи. Нямам нищо против, но почти винаги лампите ми са асиметрични. Все пак аз не съм машина и не мога да постигна съвършената права форма, а и асиметричните неочаквани форми ми харесват повече.

Изработвам лампи, защото играта с формата и светлината ме забавлява. Първата ми изложба включваше само шарени лампи – червени, оранжево-жълти и жълто-бели. Тогава се чуха мнения, че в подобни ярки цветове, трудно ще се впишат към всеки интериор. Затова на втората експозиция представих само бели. Харесаха ми как изглеждат и оттогава изработвам основно бели лампи.

Щастлив съм, че лампите ми се харесват от хората и това ме кара да работя с още по-голямо удоволствие! “